Buick toont voorbode op vlaggenschip met dit Aventir concept

buick-aventir-concept-1

Onbekend in België maar daarom niet minder interessant. Op het autosalon in Detroit, dat vandaag van start gaat, stelt Buick haar Avenir Concept in wereldpremière voor. Het concept is de voorbode van wat het vlaggenschip van Buick zou kunnen worden.

Heel bekend zijn we niet met de Amerikaanse Buick modellen. Maar als ze er allemaal zo spannend uitzien als dit concept, zou dat wel eens kunnen veranderen.

Het concept krijgt een opvallende styling mee. Vooraan zien we de waterfall grille en koplampen met LED-verlichting. Die grille is trouwens een knipoog naar het Wildcat II concept uit 1954. Naar achteren toe daalt het concept scherp af, waardoor hij bijna trekjes van de Panamera heeft.

Buick aventir concept

Binnenin is het luxe troef. Er werd veel met leder en zelfs bamboe gewerkt. Daarnaast is er ambient light voor de gezelligheid, een luchtfilter voor de schone lucht, een draadloze smartphone lader, een infotainmentsysteem gekoppeld aan een 12-inch display en mogelijkheid tot opzetten van een WiFi hotspot.

Achteraan zijn de twee zetels apart verstelbaar en worden ze van elkaar gescheiden door een middenconsole. Dankzij zijn 5,2 meter lengte heb je achteraan ook meer dan voldoende ruimte voor de benen.

Buick aventir concept

Onder de kap geen V8, zoals we van Amerikaanse merken vaak verwachten. Wel een nieuwe generatie V6-motoren met directe injectie, start/stop en cilinderuitschakeling. Het blok wordt gekoppeld aan een negentraps automaat en krijgt vierwielaandrijving.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:48
afbeelding van Adriaan

Er moet toch ergens een paar foto's van een insignia op de bureau gelegen hebben toen ze deze ontworpen hebben zene.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws