Chevrolet Bolt Concept: Amerikaanse BMW i3

chevrolet-bolt-ev-concept_02

Op het autosalon van Detroit heeft Chevrolet het doek gehaald van de Bolt EV Concept. Die combineert een vijfdeurs hatchback-styling met een elektrische aandrijving die je zo'n 320 ver kan brengen. Een soort van BMW i3-killer dus.

Het is nog steeds een concept, waardoor Chevrolet wat vaag blijft over de aandrijving. Wel geeft het merk te kennen dat de elektrische motor + batterijpak je 322 km ver zal brengen.

Uiterlijk teert de elektrische Chevrolet wat op het 'succes' van de BMW i3 (zag je hoe we dat tussen aanhalingstekens zette?). Dat wilt zeggen dat de Bolt EV een reguliere hatchbackvormgeving koppelt met wat moderne accenten zoals de doorlopende achterruit, korte overhangen en koelsleufloze voorkant. Binnenin een hightech en minimalistisch interieur dat we best wel kunnen smaken.

chevrolet-bolt-ev-concept_02

Dat de Bolt EV de Volt plug-inhybride gaat vergezellen in productietrim is nog niet geweten. Komt 'ie er wel, dan zullen we er spijtig genoeg niet van genieten, want Chevrolet trekt zich eind dit jaar terug uit Europa.

chevrolet-bolt-ev-concept_02
chevrolet-bolt-ev-concept_02
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws