Skoda FUNstar: Fabia met pick-up-allures

skoda-funstar-concept_01

Het lijkt een verplicht nummertje te worden bij elke constructeur; een conceptuele pick-up maken die afgeleid is van een productiemodel. Binnenkort is het de beurt aan Skoda met de FUNstar. Een soort van Fabia pick-up die onthuld zal worden tijdens het Wörthersee tuningsfeestje voor VAG-fans.

Vorig jaar creëerden leerling bij Skoda nog een Citigo cabrio voor Worthersee, dit jaar halen ze het dak van de Fabia. Het is te zeggen, het achterste deel van het dak, want de FUNstar bouwt het kleintje van Tsjechische makelij om tot een pick-up.

Daarbij verdwijnen de achterste deuren om meer plaats te bieden voor de laadbak achteraan. Gek genoeg maken ze geen melding van hoe groot die bak nu juist is. Afgaande op de foto's mikken wij alvast op twee rechtstaande mensen lang.

Bonkende stereo, nippende motor

De studenten - allemaal tussen de 17 en 18 jaar oud - hadden voorts grote plannen onder de kap. Zo wouden ze een 1.8-liter TSI in het vooronder lepelen maar kwamen ze tot de conclusie dat dit gewoonweg onmogelijk was. Motor van dienst voor deze concept is een 1.2-liter TSI gekoppeld aan een 7-traps DSG-automaat. Meer dan genoeg om hem op en af het podium te rijden.

Het uiterlijk wordt verder opgeleukt met 18-duims wielen en een overvloed (overdaad?) aan groene accenten. Zelfs groene neon onder de wagen kon niet ontbreken. Binnen zorgt een geluidsysteem van 1.400 watt dat je oren niet meer veilig zijn. Spek naar de bek van de bezoekers van het GTI-tuningfeest.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
B4 20:53
afbeelding van B4

Leuk concept! Skoda heeft al sinds de Favorit en Felicia een pick-up op basis van de bestaande modellen op de markt. Soms waren er ook enkele leuke speelse varianten ervan...

Adriaan 11:03
afbeelding van Adriaan

Weg met het imperial en metric systeem, het mensen lang is heel wat duidenlijker :p
"Hoe lang is uwe tuin?"
-"ah een goede 45 mensen lang"
:p
Los daarvan, zonder de nogal opzichtige accenten lijkt mij dit toch een leuk ding :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws