Fiat 500X Chicane is stoere straatracer

fiat-500x-chicane_01

Hoewel de meerderheid van getoonde wagens op de SEMA autoshow een Amerikaanse bloedlijn hebben, valt er ook wat Europees goed te rapen. Fiat, die nemen een 500X mee die ongebouwd werd tot stoer straatracertje.

Afhankelijk van hoe je de Fiat 500 op hoge pootjes uitrust krijg je een vrouwelijke dan wel mannelijke versie, net zoals bij de reguliere 500. Deze 500X Chicane laat er echter geen twijfel over bestaan, want de stoerheid druipt er vanaf op de Sema beursvloer.
Zo krijgt de Chicane bumperwerk rondom die hem lekker breed doet ogen, een knappe diffuser achteraan met twee uitlaten en wielkastvullende velgen in maatje 20-duims.

fiat-500x-chicane

Dat die wielkasten gevuld worden is zo gek niet, want Mopar - huistuner van dienst - plaats een experimentele ophanginskit onder de wagen die hem stevig richting de grond duwt. Afwerken doen ze met een kek blauw kleurtje, getinte lichten, een zwart dak en stickers op de flank. Op het performancedepartement installeert Mopar een sportuitlaat voor de 2.4-liter viercilinder en groeiden de remmen een maatje.

fiat-500x-chicane

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mike Duprez 15:16
afbeelding van Mike Duprez

Is dit een voorsmaakje van de 500X Abarth ?

lukatti 18:04
afbeelding van lukatti

ja

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws