Kia brengt noeste SUV concept mee naar Detroit

kia-suv-concept-detroit-2015_01

Kia heeft een teaserbeeld losgelaten waarmee het een nieuwe conceptwagen aankondigt. Die zal spek naar de bek zijn van de Amerikanen, want de afbeelding toont alvast groteske SUV-proporties.

Terwijl Europa in bosjes valt voor kleine crossovers, kunnen ze in de US of A een marmeren blok van een SUV nog wel smaken. Laat dat net zijn wat Kia zal meebrengen naar het autosalon van Detroit. Want hun concept SUV toont alvast hoekige en blokkige proporties om U tegen te zeggen.

Geinig zijn de deurgrepen die tegen elkaar staan. Waardoor er twee opties zijn: of de achterste deuren gaan omgekeerd open, of het zijn schuifdeuren. O ja, dan is er ook nog de pimp-my-ride gouden kleur en 5-spaak chromen velgen.

Kia zelf weet nog te zeggen dat de concept werd ontwikkeld door de designstudio in Californië en dat er een overvloed aan luxe en technologie aan boord zal zijn van deze concept. Afhankelijk van hoe de wagen wordt ontvangen bestaat er een kans dat 'ie daadwerkelijk in productie komt. Voor de Belgische markt lijkt die kans ons echter zeer klein.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie