Buick Avista concept doet ons dromen van Opel Coupé

buick-avista-concept

Buick, het Amerikaans broertje van Opel, toont op het autosalon van Detroit de Avista, een heerlijke ranke coupe die doet dromen van een productiemodel.

Opel deed ons enkele jaren terug kwijlen van de Monza Concept, Buick doet dat nu met de Avista. Net zoals de Monza een coupé die het knappere lijnenspel niet schuwt. Want de vloeiende lijnen worden amper gebroken door ranke grille, lichten en korte overhangen. Zelfs de velgen tonen niet overdreven met maatje 20-duims. Kortom; zo conceptueel toont de Avista niet eens.

 buick-avista-concept

Tot je binnenin kijkt, want daar zien we een totaal gebrek aan knopjes en een overvloed aan schermen. Verder biedt de Avista plaats aan vier inzittenden. Die kunnen dan genieten van de 3.0-liter V6-benzine die 400 pk via een 8-traps-automaat naar de wielen sluist. Of er een productiemodel schuilt in deze concept, daar rept Buick met geen woord over. Al hopen we stiekem dat moederbedrijf GM hier groen licht aan geeft en er meteen ook een Opel-badge op plakt.

 buick-avista-concept
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo X 03:12
afbeelding van Evo X

V6 3.0i en 400 paarden? Zijn er dan zo'n 200 verloren gelopen? 400 pk doet hier nen 4 cyl met de inhoud van een grote colafles. Inderdaad mooi exterieur. Felicitaties aan tekenaar cockpit, 's helemaal los gegaan. Niet iets wat alle anderen tekenen zonder overdreven futuristisch te zijn.

Quin 13:03
afbeelding van Quin

Zeer mooi frontje

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws