Suzuki Baleno RS concept: Pittige bommabak

suzuki-baleno-rs-concept_01

Als Suzuki ergens goed in is, dan is het wel kleine sportieve karretjes bouwen. Denk maar aan de Swift Sport. Op het autosalon van India plaats het Japanse merk deze Baleno RS neer, een bommamobiel met pit, zeg maar.

Nee, geen 'Sport' achterop deze Maruti Suzuki Baleno (want dat is de officiële naam in India), wel RS. Momenteel staat 'ie te blinken op het autosalon van New Dehli, dit najaar komt hij er als productievariant. De kans is dan ook groot dat hij het sportiever uiterlijk met herwerkte bumpers, grille en valse diffuser achteraan behoudt. Het interieur zou dan weer zijn sportieve toets tonen via de sportstoeltjes en de aluminium pedalen. Een trucje dat Suzuki ook al toepaste op de Vitara S.

Drie'er

RS achterop, dan verwacht je onderin toch ook wat pit (een Ford Focus RS met 75 pk zou ook maar wat raar zijn). Deze Baleno RS maakt gebruik van de 1.0-liter BoosterJet driecilinder. In dit geval goed voor 110 pk en 175 Nm. Klinkt niet als een overvloed aan vermogen, maar de Swift Sport heeft bijvoorbeeld minder koppel aan boord. En we weten allemaal wat voor een pretraket dat is.

 suzuki-baleno-rs-concept

De kans dat deze Baleno RS het Indische grondgebied verlaat is klein. Al weet je natuurlijk nooit met Suzuki België...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie