Toyota Setsuna is stamboom op wielen

toyota-setsuna-concept-2016

Naar aanloop van de Designweek in Milaan stelt Toyota haar Setsuna voor. Een met de hand gemaakte houten wagen die van generatie op generatie moet worden doorgegeven. Japanners en hun gebruiken toch...

Dat Japanners meer belang hechten aan tradities en rituelen staat buiten kijf. Gelukkig ook maar, want dat brengt zelfs een ziel naar hun wagens. Hoewel die ziel bij Toyota een tijdlang kwijt was, lijken ze terug op het juiste pad bij het merk. Kijk maar naar de C-HR crossover. Deze Setsuna concept is trouwens ook een apart geval. Toyota had namelijk het doel om een auto te creëren die met liefde en respect moet worden onderhouden. Waarom? Zodat je als familie een band krijgt met de wagen en hem van generatie op generatie gaat doorgeven.

Het resultaat is een concept waarvan het exterieur gemaakt is van Japans cederhout en het platform van Japanse berk. Straf genoeg zitten er geen schroeven of nagels in de houten componenten, dit dankzij een unieke vlechttechniek. Of we - nou ja, Toyota - nog een stapje verder moeten gaan? Oké. In het interieur van de door een elektromotor aangedreven concept installeerde Toyota een 100-jaarmeter die de tijd bijhoudt terwijl de Setsuna van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Tijdens de Designweek van Milaan in april zal Toyota de wagen voorstellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws