Renault: Sportwagen als concept voor nieuwe designrichting

renault-dezir-20

Nog dit jaar mogen we een nieuwe sportwagen van de hand van Laurens van den Acker verwachten. Die zal als concept car worden voorgesteld, en de designrichting van Renault voor de komende jaren aanduiden. Klinkt bekend? Dat kan.

Want van den Acker maakte zijn debuut in 2010 met dezelfde visie en uitwerking van het design. Toen werd de DeZir voorgesteld, een sportwagen zonder zicht op serieproductie maar wiens bolle vormen en details wel de huidige modellen in het Renault-gamma sieren. Ook de komende concept car krijgt geen productievariant, volgens van den Acker. Hij lichtte een tipje van de sluier in een interview met Autonews.

De sportwagen kent zijn debuut in oktober, op de autoshow van Parijs. Toch zou hij geen significante wijzigingen bevatten. "Het kostte ons veel tijd en inspanningen om het huidige gezicht te bepalen, ik ben er niet van overtuigd dat we dat gehele proces nog eens opnieuw kunnen doen," vertelt Laurens van den Acker nog. De wagen zou opnieuw een "ingrijpende momenten in het cyclus van het leven" aanduiden, die net zoals bij de DeZir begint bij het verliefd worden. Dan kan je wel stellen dat met de pas voorgestelde Scénic het 'starten van het gezin' in de verf wordt gezet.

de afgebeelde concept car is de Renault DeZir uit 2010

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws