Doos op wielen: Toyota uBox concept

toyota-ubox-concept_01

Toyota liet een groepje Amerikaanse studenten een auto ontwikkelen voor 'Generation Z'. Je weet wel, jongeren geboren na 1995. Het resultaat is deze - letterlijke - doos op wielen. Rare smaak, die jonge generatie...

Twee jaar lang werkten studenten van de Clemson University (Zuid-Carolina) aan deze uBox concept voor Toyota. De opgave van het Japanse merk was simpel; maak een auto die jongeren geboren na 1995 moet aanspreken. Blijkt dat die jeugd graag naar futuristische films kijkt, want het resultaat komt zo uit Total Recall gereken. Gek genoeg hebben we het wel over de originele film uit 1990, 5 jaar voor generatie Z dus.

Uit de printer

Zo zien we een blokkig design met een wel heel unieke zwevende A-stijl, een gebogen dak dat wordt gedragen door een structuur van koolstofvezel en aluminium en zelfmoorddeuren. Het feestje begint echter pas binnenin, met verwijderbare stoelen (voor die gezellige avonden onder de sterren met je eerste date) en... tja, dat is het eigenlijk.

toyota-ubox-concept

De studenten dromen namelijk van een online community waar je designs voor dashboard en deurtrim met elkaar kan delen, downloaden en uitprinten via een 3D-printer. Toegegeven; klinkt best geinig. Over de rijmechaniek hebben de studenten zich niet gebogen, dus spreekt Toyota voor het gemak maar van een elektrische aandrijflijn. Of wat had je gedacht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws