Aston Martin Zagato Vanquish naar Villa d'Este

aston-martin-vanquish-zagato-2016-4

Op het Concours d'Elegance in Villa d'Este zal Zagato een wagen laten zien op basis van de Aston Martin Vanquish. Daarmee bevestigen ze nogmaals de link tussen beide merken.

Italiaans en Brits, op het eerste zicht geen logische combinatie. Toch bewijzen Zagato en Aston Martin dat het koppelen van beiden zorgt voor performante wagens met een zachte look. Zagato plant allerlei details die het designhuis kenmerken over op de Aston Martin Vanquish. Zo is er de double bubble, de bolling in het dak die Zagato de laatste jaren steeds vaker lijkt te willen gebruiken, en kan je ook in de grille van de Vanquish een hele hoop "Z" ontdekken, net als rond de achterlichten.

Zagato tekende verder op de lijnen van de DB11, waardoor je in de flank en achterzijde diens invloeden herkent. Van de One-77 neemt Zagato de buitenspiegels over.

Zagato laat de Aston Martin Zagato Vanquish Concept voor het eerst buiten op 21 en 22 mei op het elegantiefeest rond het Italiaanse Comomeer. Over productieplannen wordt enkel maar gefluisterd, 50 stuks zou de oplage zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jos D. 08:51
afbeelding van Jos D.

Italiaans en Brits is juist een zeer goede combinatie. Dat bewijst Zagato al decennia. Ooit werden Lancia's gemaakt met enkel het stuur rechts maar dat is nog langer geleden.
De enige 2 landen waar ze de kunst van auto's maken nooit verleerd hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws