Hyundai RM16 N maakt middenmotor weer hot topic

hyundai-rm16-n-concept-2016_02

Voor het derde jaar op rij tovert Hyundai een conceptwagen met middenmotor uit haar hoed. De derde iteratie heeft voortaan RM15 N en toont misschien wel designkenmerken die we op de productieversie van de i30 N zullen terugvinden.

Straffe jongens daar bij Hyundai, want buiten verschillende generaties van productiewagens zitten de Zuid-Koreanen aan hun derde generatie van de Racing Mid-Ship concept. Heette die in 2014 nog RM14, in 2015 nog RM15 (begin je de cijfers te snappen?), dan gaat nummertje drie door het leven als RM16 N. Waarbij Hyundai eindelijk haar N-sportafdeling linkt aan de conceptwagen.

Al drie jaar aan een stuk is de conceptwagen trouwens gebaseerd op de Veloster Turbo, al steek de motor achterin en wordt de carrosserie heftig opgeklopt. Niet anders bij deze RM16 N. Achterin een 2-liter viercilinder die met dank van een elektrische turbo 300 pk en 383 Nm koppel naar de wielen stuurt via een elektronisch gelimiteerd slipdifferentieel.

Visueel verdwijnt Hyundai's typische grille. In de plaats komt een meer aerodynamische voorsteven. Achteraan prijkt dan weer een beweegbare spoiler. De RM16 N staat momenteel te blinken op de Busan Motor Show in Zuid-Korea.

 hyundai-rm16-n-concept-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie