Rolls-Royce VISION NEXT 100: Britse toekomst

rolls-royce-103ex_01

BMW viert dit jaar haar honderdste verjaardag en de dochterbedrijven mogen mee vieren. Zo ook Rolls-Royce die op de proppen komen met de Rolls Royce 103EX VISION NEXT 100, een zeer experimentele creatie naar Rolls-normen.

BMW deed het met de Vision Next 100, Rolls-Royce komt op de proppen met een al even van de pot gerukte creatie. De Britse creatie gaat alvast door het leven als 103 EX (zoals altijd bij Rolls) en poogt het klassieke design van Rolls-Royce te mengen met iets dat zo uit Minority Report kan komen gereden.

Over het uiterlijk gaan we ons nog niet eens uitweiden, daarvoor hebben jullie de plaatjes. Wel probeert Rolls hiermee aan te tonen dat de toekomst nog meer dan nu zal draaien rond personalisatie. Verder dan wat kleurtjes en soorten walvisleder trouwens, want de Britten dromen van een 22ste eeuw waar je vorm en silhouette zelf zal kunnen verzinnen van de grond op.

rolls-royce-103ex-vision-next

Dat de 103 EX volledig autonoom rijdt is een vanzelfsprekendheid. Of dit de toekomst is waar wij van dromen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 14:47
afbeelding van Rob

Vind het an sich een geslaagd concept. Maar toekomst? Het grijpt wel heel erg terug naar de extravagante art deco jaren uit de auto-industrie. De hoogtijdagen van coachbuilders.

Dit concept specifiek vind ik veel meer een hele mooie ode aan bijv. de vooroorlogse Jonckheere Phantom dan dat het een visie op de toekomst is….
https://www.heacockclassic.com/articles/the-round-door-rolls-1925-rolls-...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws