Nissan BladeGlider neemt gouden medaille mee naar huis

nissan-bladeglider-concept_03

Het is niet al kommer en kwel in aanloop naar de Olympische spelen van Rio, want Nissan haalt er haar BladeGlider vanonder het doek, het liefdeskind van de Leaf en de ZEOD RC Le Mans racewagen. Schoon kind, al zeggen we het zelf.

Het moet zowat het gekste van de laatste jaren tijdens Le Mans zijn, de verschijning van de Nissan ZEOD RC met z'n smalle voorzijde. Die racewagen krijgt nu opvolging in de vorm van deze BladeGlider concept. Een concept die de Japanners speciaal prepareerden voor de Olympische spelen van Rio.

Het resultaat katapulteert ons alvast 20 jaar in de toekomst. Met futuristische lijnen, unieke opbouw van het interieur en een compleet elektrische aandrijfkracht. Die aandrijflijn bestaat alvast uit een 220 kW lithium-ionbatterij gekoppeld aan een 130 kW elektrische motor. Straf genoeg om de lichtgewichte conceptwagen onder de 5 seconden naar de honderd te sturen.

nissan-bladeglider-concept

Want jawel, Nissan zal de BladeGlider inzetten tijdens de olympische spelen. Niet om deel te nemen aan de honderd meter hordelopen, wel om VIPs van het evenement een 'dynamische rit' te kunnen bezorgen.

nissan-bladeglider-concept
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws