Audi Q8 concept is Q7 met coupélijn

audi-q8-e-tron-teaser_01

Autowegen mogen dan wel dichtslibben door de enorme hoeveelheden wagens, het heeft constructeurs nooit tegengehouden om mastodonten te blijven bouwen. Zo ook Audi, die plagen met de Q8 concept. Een ringenrivaal voor de BMW X6 en Mercedes GLE Coupe.

Premiummerken krijgen er een kick van om elkaar rechtstreeks te concurreren. Zo vond Mercedes de vierdeurscoupé (CLS) uit en moest zowel Audi (A7) en BMW (6 Gran Coupé) een antwoord in de lijsten hebben staan. BMW, die vonden dan weer de SUV coupé (X6) uit, waardoor Mercedes een antwoord bracht met de GLE Coupé. Audi's antwoord komt wat later in de vorm van deze Q8. Eentje die eerst als concept zal staan blinken op het autosalon van Detroit.

audi-q8-e-tron-teaser

Die blijft uiteraard vasthouden aan de pompeuze grille maar voegt daar verticale spijlen aan toe. Waardoor je bijna levensechte Stratego kan spelen in de grille. Verder scherpe lijnen en - uiteraard - een sneller dalende daklijn achter. Een E-tron logo prijk onderaan de voorbumper waardoor Audi waarschijnlijk een plug-inhybride-aandrijving zal tonen op de concept. In januari 2017 op het salon van Detroit, later op de zomer bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws