Hyundai FE Fuel Cell Concept

hyundai-fe-fuel-cell-concept-2017_2_2

Een heuse concept car bij Hyundai op het autosalon van Genève. De FE Fuel Cell Concept laat je zien dat Hyundai blijft geloven in het concept van de brandstofceltechnologie.

Op een setje bling-velgen waar de sterren van MTV-Cribs jaloers op zouden zijn staat de FE Fuel Cell Concept te blinken op de stand van Hyundai. Maar het is niet al blinkend, want onder deze glanzende laag zit een hoop technologie.

blikopener

Want eigenlijk herbergt deze concept car een hele hoop nieuwigheden. Zo is hij een vooruitblik op de brandstofcelrijdende SUV die Hyundai volgend jaar zal introduceren. Daarnaast laat Hyundai zien wat ze tegenwoordig kunnen maken met de LED-technologie, waarbij ze met fijne lijnen de snoet van deze concept bepalen.

Hyundai Fe fuel cell concept 2017

Binnenin zien we een erg modern ogend interieur, met als blikvanger de zwevende middentunnel met touch screen erop. Hoe zoiets er in productietrim zou uitzien, laten we in het midden. Een kleine gimmick zijn de draagbare batterijpacks, die je ook voor andere dingen kan gebruiken, zoals het laden van je telefoon.

Hyundai Fe fuel cell concept 2017

De aandrijftechnologie die Hyundai aan boord van de FE Fuel Cell Concept brengt breit verder op de ervaring die ze al hebben uit de ix35 Fuel Cell. Deze nieuwe generatie zou echter 10 procent efficiënter, 20 procent lichter en 30 procent krachtiger zijn dan de vorige. Een range van 800 km is volgens Hyundai haalbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws