Toyota FT-4X Concept is excentrieke C-HR

toyota-ft-4x-concept-2017_01

Dus jij dacht dat Toyota al aan haar excentrieke limieten zat met de C-HR? Dan heb je de FT-4X nog niet gezien. Een conceptwagen voor het autosalon van New York die knipoogt naar de FJ Cruiser van weleer en zich bouwt op de componenten van die C-HR.

Natuurlijk zijn conceptkarretjes altijd wat exuberant. Kwestie van aandacht te trekken naar de showstand natuurlijk. Toch hebben ze vaak een achterliggende gedacht. Een nieuwe designlijn voor een merk bijvoorbeeld of het tonen van nieuwe technologie. Bij Toyota zijn ze echter heer en meester in het bouwen van exemplaren die gewoon van de pot gerukt zijn om van de pot te kunnen rukken. Denk maar aan een driewieler die ze al een paar jaar meenemen naar Genève.

toyota-ft-4x-concept-2017

Deze FT-4X past perfect in dat rijtje thuis. Want de conceptwagen is het antwoord op; 'wat als we de FJ Cruiser een spirituele opvolger zouden geven?' Het resultaat oogt alvast meer thuis op de maan dan in het straatbeeld. Met hoekige proporties, een al even straf interieur en knaloranje kleurstelling. Mooi? Niet bepaald. Trekt het de aandacht? Overduidelijk.

toyota-ft-4x-concept-2017

Waardoor Toyota's missie geslaagd is natuurlijk. Geef ons toch echter maar de bravere - nooit gedacht dat we hem zo moesten omschrijven - C-HR.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws