Subaru Ascent SUV Concept stapje dichter bij productie

subaru-ascent-suv-concept-2017_1

Het vraagt bij Subaru verschillende concept cars alvorens de Japanners een uiteindelijk productiemodel voorstellen. Zo ook bij deze nieuwe grote SUV die in New York nog als concept te zien is.

De Ascent SUV Concept is een verderzetting van de Viziv-7 Concept die Subaru in november al voorstelde. Op onze markt misschien niet zo interessant, in Amerika zijn zevenzits SUV's nog altijd hot stuff.

dikke amerikaan

Met een lengte van 5 meter en een wielbasis van bijna 3 meter is deze Ascent SUV Concept dan ook gemaakt voor de Amerikaanse markt. Drie zitrijen bieden plaats aan zeven inzittenden, waarbij de middelste rij de place to be is. De stoelen zijn apart van elkaar opgesteld voor een grootser ruimtegevoel. Dat wil wel zeggen dat de achterste rij over drie zitplaatsen beschikt.

Subaru maakt voor deze Ascent SUV Concept gebruik van hun Global Platform, daar staat ook de Impreza op. Verder heeft Subaru het over een nieuwe boxermotor, voorzien van een turbo. Subaru heeft al plannen voor productie in het Amerikaanse Indiana, aangezien de wagen enkel voorzien is voor de Amerikaanse markt. De kans dat je er bij ons eentje op de weg ziet is dus bijzonder klein, tenzij in de wijken met diplomaten en expats.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws