Genesis GV80 Fuel Cell is SUV-concept op waterstof

genesis-gv80-concept_04

Trok Genesis op het autosalon van New York vorig jaar nog het doek van een strak gelijnde limousine, dan halen ze dit jaar een groter doek van een conceptuele SUV. Die meteen ook uitpakt met een fuel cell-aandrijving. Waardoor ook het luxermerk van Hyundai aan de alternatieve aandrijving mag.

Uiterst conceptueel, dat is deze GV80 visueel alvast. Een hersenspinsel van Luc Donckerwolke dat er op papier stiekem beter uit ziet dan op schaal 1/1. Want deze GV80 doet ons wat denken aan de SUV die Rolls-Royce ooit met grote trom voorstelde. En hoewel je anders zou denken - want: Rolls-Royce - is dat niet echt een compliment. Nu goed, Donckerwolke spreekt zelf van een tijdloos design met subtiele maar toch dynamische complexe oppervlakken die de evolutie en zelfvertrouwen van Genesis extra in de verf moet zetten.

Als je het natuurlijk zo zegt Luc...

Op waterstof

Het feit dat ze de aandrijving al in de naam verwerken duidt evenwel dat Hyundai vooral wil meegeven dat ook Genesis mee stapt in het waterstofverhaal. De Zuid-Koreanen geloven er namelijk in waterstofwagens complementair aan elektrowagens kunnen zijn. Met dank aan de eveneens ecovriendelijke voetafdruk en het gemak (lees: snelheid) waarmee je de brandstoftank terug kan aanvullen, in tegenstelling tot een uurtje aan de laadpaal hangen.

genesis-gv80-concept

Het zou alvast ideaal zijn om de noden van de urban avonturier te vervullen, aldus Genesis. Verwacht alvast designelementen van deze GV80 Fuel Cell op een Genesis van de toekomst, net zoals de waterstofaandrijving.

genesis-gv80-concept
genesis-gv80-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws