Audi's laatste e-tron concept toont zich

audi_e-tron_concept3

En heeft heel wat weg van de Lamborghini Urus

De Duitsers kiezen het autosalon van Shangai om de laatste concept in de E-Tron-lijn voor te stellen. Helemaal vanonder het doek is die nog niet maar er zijn wel al wat schetsen de wereld in gestuurd om wat duidelijkheid te scheppen. De laatste concept volgt alvast de hype van een SUV met coupé-dakje én zou wel eens de voorbode kunnen zijn van de Audi Q6. Kwestie van het gamma aan te vullen uiteraard.

audi-e-tron-concept

Wat kan je verwachten?

Zoals hierboven al vermeld gaat de e-tron concept een SUV zijn met een coupé-achtige daklijn die toch wel wat weg heeft van de Lamborghini Urus. Door de smal getekende voor- en achterlichten, die ongetwijfeld uit LED gaan bestaan, oogt de wagen bijzonder breed. Ook past Audi het trucje van Mercedes-Benz toe om het logo te verlichten, dit hebbedingetje kan ons wel smaken. Wie wil er nu geen lichtgevende ringen op zijn Audi?

audi-e-tron-concept

Schermen

Binnenin de wagen is het Audi-kwaliteit en dit is niet alleen duurzaam maar de mensen bij Audi weten ook hoe ze een interieur moeten ontwerpen. De virtuele cockpit die nu al in enkele Audi modellen te vinden is zal uitgebreid worden zodat zelfs de zetelverwarming kan geactiveerd worden via een schermpje, wel heel Tesla. De achterste passagiers gaan ook beschikken over hun eigen scherm met eigen infotainmentsysteem.

audi-e-tron-concept

Brullende motor

Excuseer, we bedoelen gezoem, want dat gaat het enige geluid zijn dat de drie elektromotoren van nature gaan produceren. Deze set-up geeft de wagen bijna 500pk en met dit cijfer gaat de 0 naar 100 km/u een 4,6 seconden in beslag nemen. Een topsnelheid van 210 km/u moet haalbaar zijn en je zou met een volle batterij pas 500 kilometer later het stopcontact terug moeten insteken.

audi-e-tron-concept
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws