Infiniti Prototype 9 is om duimen en vingers af te likken

infiniti-prototype-9-concept_03

Het is bewezen; je hoeft zelfs geen rijke racegeschiedenis te hebben om met een heerlijke retroracer op de proppen te komen. De Infiniti Prototype 9 is een bloedmooie ode aan racewagens uit de jaren 40.

Rare jongens daar bij Infiniti. Want hoewel het merk pas het levenslicht zag eind jaren 80 dromen ze van racewagens uit de jaren 40. Een tijdsperiode waarvoor merken zoals Mercedes en Audi maar even het museum in moeten om gerief te vinden. Niet zo dus bij Infiniti. Waardoor ze zelf aan de slag moesten om iets te verzinnen. Klagen, doen we dan weer niet na het bekijken van deze Prototype 9.

Het verhaal zou trouwens iets gecompliceerder liggen. Zo was deze Prototype 9 origineel een stiekem projectje van enkele designers bij het merk. Kaderleden bij moederbedrijf Nissan kregen dit ter oren en in plaats van de jongens een pakje billenkoek te geven en te verplichten terug productiewagens te bouwen waren ze zo gecharmeerd dat het haar Autech-divisie er bij riep om de racer tot realiteit te brengen.

infiniti-prototype-9-concept

De P9 is dan ook een mengelmoes van moderne bouwprocessen en artisanaal hamerwerk. Met een ultramoderne aandrijving voorin, want daarvoor werd even gekeken naar de Nissan Leaf. Elektrisch dus. Met de elektromotor van 148 pk achteraan die amper 890 kilogram in beweging moet krijgen over dunne bandjes (ode aan de je jaren 40, weet je wel?) en bladveren. Een sprint naar de honderd zou alvast afgewerkt worden in 5,5 seconden.

infiniti-prototype-9-concept

Bedoeling van deze Prototype 9? Indruk maken op klassiekerfeestje Pebble Beach later deze maand.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 09:12
afbeelding van Wim

een beetje vreemd dat ze zoiets maken, maar wel vet

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws