Officieel: BMW Concept X7 iPerformance is er om Amerika te paaien

bmw-x7-concept-2017_01

Amerika, het land van de vrijheid, thuis van de moedigen en bakermat van containers op wielen. Of hoe ging het volkslied van de VS nu weer? BMW, die spelen in op dat lied met de Concept X7 iPerformance. Een 6-zits SUV met de oppervlakte van Trumps ego.

In de US of A zijn uit de kluiten gewassen 7-zits SUV's met dikke V6 en V8-motoren al jaren gemeengoed. Het is deels daarom dat Audi een Q7 heeft en Volvo een XC90. BMW, die willen zich nu ook gaan mengen in de strijd op het continent aan de overkant van de oceaan. En dat doet het door op het autosalon van Duitsland begin volgende week de X7 concept voor te stellen. Ja, wij begrijpen het ook niet helemaal.

bmw-x7-concept-2017

Nu goed, BMW noemt het alvast een nieuwe dimensie in ruimte en gezien de afmetingen zou het ons niet verbazen moest de X7 concept in staat zijn om planeten rond zich te laten draaien. Je krijgt zelfs het gevoel dat BMW fier is op de lijnen die getrokken zijn, want net niet de helft van het persbericht gaat over de voor-, zij- en achterkant. Met termen zoals 'meesterlijk gekozen proporties', 'werk dat de lat hoger legt in termen van présence en prestige' en 'een weelderig figuur'. De rest, daar laten we jullie over oordelen.

Plugger

Wij trekken dan maar naar de binnenkant waar het lijkt op een 7 Reeks in SUV-vorm. Fraai ziet het er zeker uit. Met een glazen dak dat eindeloos door loopt en ondersteund wordt door een Y-vorm, zes aparte volwaardige stoelen en een dashboard om jaloers op te zijn. Over echte technische details spreekt BMW evenwel niet. Er zijn schermpjes overal, daar blijft het zo wat bij.

bmw-x7-concept-2017

Wat we dan wel al weten? Dat vanaf 2018 een productievariant in elkaar geschroefd zal worden in Zuid-Carolina en dat er voorin een turbobenzine komt te liggen die via elektrokracht de term iPeformance op de flank mag zetten. Een plug-inhybride dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws