Audi Elaine Concept bereikt "Level 4"

audi-elaine-concept-iaa-2017_1

Na de beperkte reeks van de R8 en de Aicon toekomstvisie, heeft Audi ook een upgrade van een concept klaar staan. Ja, die Elaine, die ken je ergens van. En het is niet van dat feestje vorig weekend.

De Elaine Concept car die Audi meebrengt naar de IAA in Frankfurt is een doorontwikkeling van de e-Tron Sportback Concept. Je weet wel, de concept car die het productiemodel dat in Vorst gebouwd zal worden vooraf gaat.

Audi liet haar ingenieurs op de wagen los en die kwamen naar buiten met veel meer dan alleen maar een nieuw kleurtje en dito naam. Ook hier zien we de LED-vlakken terugkomen die zorgen voor de verlichting rondom de wagen.

level up

Maar de belangrijkste nieuwigheid is het toetreden tot het 'Level 4' van het autonoom rijden. De Audi Elaine krijgt hetzelfde autonome systeem als de nieuwe A8, maar kan dat ook gebruiken bij alle snelheden, waar de A8 dat enkel tussen 60 en 130 km/u kan. Van rijvak veranderen, zelf naar het servicecentrum rijden of zich een carwashbeurt cadeau doen, onse Elaine kan het allemaal. Dat klinkt even verre toekomst als die andere concept car, de Aicon, maar het toont wel waar de technologie toe in staat is. Nu nog de lokale overheden in het verhaal meekrijgen.

Motorisch verschilt Elaine niet van de e-Tron Sportback Concept. Dat wil zeggen 435 elektronische pk's, 0-100 km/u in 4,5 seconden en een actieradius van 500 km met de 95 kWh grote accu's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie