Honda Urban EV Concept is klein wonder

honda-urban-ev-concept-2017_01

Honda heeft de Urban EV Concept in haar rugzak gestoken alvorens vanuit Japan te vertrekken naar de IAA. Een grappig autootje dat wel eens veel in zijn mars kan hebben.

Honda bouwde onder deze concept car namelijk een nieuw platform, met de bedoeling dat vanaf 2019 onder elke nieuwe elektrische Honda te plaatsen. 2019 is ook het jaar waarin de productieversie van de Urban EV bij de dealer moet staan.

Vier personen kunnen plaatsnemen in deze concept car, waar het vooral heel clean is aan de binnenzijde, op wat houtaccenten na. Honda opteerde voor camera's in plaats van buitenspiegels. Dat brengt ons aan de buitenzijde, waar de hints naar Honda's uit de jaren 70 en 80 te zien zijn.

honda-urban-ev-concept-2017

Details over de aandrijving zijn er niet, die komen pas later. Honda pocht wel met een systeem dat op basis van de emoties bij beslissingen van de chauffeur toekomstige aanbevelingen zal doen. Het heet "Honda Automated Network Assistant concierge service" en wij zijn erg benieuwd naar de exacte werking ervan.

honda-urban-ev-concept-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Sven 10:14
afbeelding van Sven

Dat kan, want de Golf 1 en de eerste Civic hadden ook wat gemeenschappelijke trekken. Sign o' the Times. Ik vind er wat van de N360 inzitten ook.

vdsmichiel 20:41
afbeelding van vdsmichiel

Het lijkt wel alsof ze er een Ikea-zetel in gezet hebben ... Lounge-sfeer? Maar wel een prachtig karretje, dat eigenlijk in een eerste oogopslag doet denken aan de Golf Mk I - er zijn slechtere referenties.
Hopelijk komt er nu stilaan een (betaalbare) doorbraak in alternatieve aandrijvingen, zodat ik binnen een viertal jaar wanneer mijn 'mazoutstoof' opgereden is, een heldere keuze kan maken, want voorlopig is het niet echt duidelijk welke kant het nu op zal gaan: wel of geen diesels meer, wel of geen verbranding meer, CNG, puur elektrisch of hybride elektrisch???

Koentje 09:36
afbeelding van Koentje

Mooi! nu met een realistisch interieur en dezelfde buitenkant met een potentieel elektrisch motortje in en ze hebben terug een mooie auto bij Honda! Want daar mogen ze van mij terug iets meer aandacht aan schenken.

Luc rosmeulen 22:06
afbeelding van Luc rosmeulen

als hij nu ook beetje snel gaat is die van verkocht en dan is mijn type r alleen nog voor op zondag!!!

Uw reactie