Suzuki e-Survivor is Jimny van de (verre) toekomst

suzuki-e-survivor-concept_01

De Jimny, een kleine alleskunner van Suzuki die al sinds mensenheugenis op een ladderschassis rolt. Maar hoe zit de Jimny van (over)morgen er uit? Deze e-Survivor concept moet daar een blik op werpen.

Minimalistisch, zo kan je deze e-Survivor omschrijven. Al is de op de redactie gevallen 'maanmobiel'-term ook niet compleet uit de lucht gegrepen. Want dit ding lijkt wel door NASA zelf in elkaar geconstrueerd. Toch is het gerief van Suzuki. Al gaat het wel over een concept. Wat deze conceptwagen voor het autosalon van Tokio juist moet zijn? Een langetermijnvisie, naar de Jimny van de toekomst.

suzuki-e-survivor-concept

Die mag alvast zijn verbrandingsmotor inruilen om plaats te maken voor een elektromotor. Maar geen vrees, hij rolt nog steeds op een ladderchassis (of is dit vooral om kosten voor de concept te drukken?). Binnenin een overvloed aan technische jumbo, zoals schermen over heel het dashboard, het stuur en zelfs aan je kruis. De stoelen, die krijgen dan weer airconditioning en luidsprekers. Om met een koele rug naar je coolste tunes te kunnen luisteren, of zoiets.

suzuki-e-survivor-concept

Wat we hier in de toekomst van moeten verwachten? Waarschijnlijk een designlijntje links of rechts dat het in een productiemodel haalt. Op zich niets mis mee natuurlijk. Je moet nu eenmaal volk kunnen trekken op je salonstand en met deze e-Survivor gaat Suzuki dat zeker doen in Tokio.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
B4 22:10
afbeelding van B4

Concept voor het salon van Tokyo? Want de nieuwe Jimny zou toch bijna helemaal klaar zijn? Er staan al foto's van de brochure op het internet...

Yvesw 08:15
afbeelding van Yvesw

We hebben het dan ook over de 'verre' toekomst. Denk Jimny van 2030 ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws