Officieel: Toyota GR HV Sports Concept (2017)

toyota-gr-hv-sport-concept-2017-1

Wordt dit de langverwachte Supra-opvolger...?

Het autosalon van Tokio komt eraan en dat wil zeggen dat de Japanse merken allerlei concept cars loslaten op de wereld. Zoals deze GR HV Sports Concept van Toyota bijvoorbeeld. GR staat voor Gazoo Racing en is de aparte scherper ogende lijn die Toyota lanceerde met de Yaris GRMN.

We gaan de vraag uit de intro alvast beantwoorden; dit wordt 'm niet. De GR HV Sports Concept meet slechst 16 cm langer dan de GT86. Ook is hij een stukje breder dan die GT86. Toyota geeft hem verder een targa-dak en strooit er wat invloed van de TS050 Hybrid racer die je nog kan kennen uit Le Mans. De hybride inslag is er ook, Toyota plaatst het accupakket trouwens middenin de auto omwille van het zwaartepunt.

Voor deze concept car bedacht Toyota ook een interieur. Ook hier was de GT86 de basis, hoewel de selectieknoppen van de automaat in de middenconsole geplaatst zijn. De opvallendste gimmick is de met een startknop uitgeruste schakelpook, als een rode neus op een clownsgezicht. Je kan dus in handgeschakelde modus rijden met deze automaat. Ook hier dus een beetje hybride schakeling.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws