Toyota TJ Cruiser Concept is baksteen op wielen

toyota-tj-cruiser-concept-2017_01

Even groot als een Seat Ateca maar wel in staat om zo'n Ateca nog eens te parkeren in het interieur. Het voordeel van die bakstenen look natuurlijk. De TJ Cruiser is een crossover tussen een SUV en een busje.

Schoonheidsprijzen gaat deze TJ Cruiser nooit winnen. Al gaat het daar volgens Toyota niet om, de bedoeling was om een stoere crossver te bouwen die de looks van een SUV verzoent met het gebruiksgemak van een busje. Of in minder marketingwoorden; Toyota wou gewoon een cool busje op de markt zetten. Met z'n lengte van 4,3 meter moet je dit zien als een rivaal voor de Nissan Qashqai en co. Al deze TJ uiteraard nog een concept.

toyota-tj-cruiser-concept-2017

Vanwaar die naam trouwens? 'T' staat voor Toolbox en 'J' voor Joy. 't Is maar dat je het weet. Bij Toyota hameren ze vooral op het gebruiksgemak met handige schuifdeuren, modulaire koffer (gerief tot 3 meter lang past in deze concept) en gebruikte materialen die tegen een krasje kunnen. Hoewel de looks het gevoel geven dat dit eerder een concept vanuit de jaren 90 is bolt deze TJ Cruiser evenwel op het platform van de C-HR en Prius. Voorin een hybride-set-up met en 2-liter benzine gekoppeld aan een elektromotor. Of Toyota echt plannen heeft om dit in productie te nemen? Met de Japanners weet je nooit natuurlijk, al gaan we er van uit dat deze TJ Cruiser dan wel in het land van de rijzende zon blijft steken.

toyota-tj-cruiser-concept-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws