Lamborghini Terzo Millennio is blik op de toekomst

lamborghini_terzo_millennio-2

Met ietsjes vertraging is hier dan de Lamborghini Terzo Millennio, het concept dat de elektrische toekomst van het merk moet weerspiegelen.

Lamborghini en de jongens van MIT, Massachusetts Institute of Technology, hebben kosten nog moeite bespaard om het concept naast een uniek voorkomen ook stampensvol techniek te steken. MIT heeft zich vooral bezig gehouden met het energie-aanbod in de wagen en alles wat daarrond zweeft. Supercondensatoren, die in de Aventador het start-stopsysteem versnellen, worden in deze concept car op meerdere processen in de wagen toegepast, al is gedetailleerde informatie over dat systeem nog onbekend. De batterij van de wagen is niet te vinden onder de motorkap of achteraan de wagen. Nee, heel het koetswerk is de batterij! Vernieuwend, maar ook hoe daar de vork in de steel zit heeft Lamborghini nog niet losgelaten.

lamborghini_terzo_millennio

Carbon zal het hoofdbestanddeel zijn van de koets en zal dus ook de opslagplek worden voor de energie die nodig is om de wagen aan te drijven, op papier dan toch. Aandrijving gebeurt via een typisch-Lamborghini vierwielaandrijving waarbij ditmaal elk wiel over een aparte elektromotor beschikt. Is het geheel nog niet Sci-Fi genoeg? Het koetswerk gaat over “self healing” beschikken, wat er op neerkomt dat de wagen zichzelf gaat herstellen.

lamborghini_terzo_millennio

Autonoom rijden zal ook beschikbaar zijn op je Lamborghini, met een racetrack instelling om je toptijden te laten neerzetten zonder zelfs iets te doen. Dat is wel een beetje valsspelen, toch? Achja, het blijft er toch nog steeds heel mooi uitzien. Al zal dit eerder atypische uiterlijk nooit de productie halen.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws