Toyota FT-AC Concept is klaar voor avontuur

toyota-ftac-concept-09

Want nooit genoeg SUVs, toch?

Aangezien heel wat inwoners uit Los Angeles ook avonturiers zijn leek het Toyota een goed idee om een passende concept mee te brengen naar de beursvloer van LA. De Toyota FT-AC, kort voor Future Toyota Adventure Concept, belooft heel wat praktische handigheden die het het leven van de zelfverklaarde Bear Grills gemakkelijker moet maken.

 toyota-ftac-concept

En dat niet alleen vanwege de grote bodemvrijheid, vaste bodembescherming of grote op- en afrijhoeken en 20-duims velgen met all-terrainbanden, maar ook dankzij handigheidjes zoals de geïntegreerde LED-verlichting in de dakdrager, de afneembare infraroodcamera's die gemonteerd zitten in de spiegels of het inklapbare fietsrek.

 toyota-ftac-concept

Onder de kap van de FT-AC ligt een klassieke benzinemotor die de kracht over de vier wielen verdeelt en daarbij de hulp krijgt van torque vectoring - al zou het model ook klaar zijn voor een hybride aandrijflijn. Hoewel het deeltje 'Future' in de naam hint naar mogelijke serieproductie, weet Toyota geen concrete productieplannen te hebben met de FT-AC.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo X 17:32
afbeelding van Evo X

Gohh gighh gohh gahh chiih, en hop, m is veranderd in 'n wandelende robot zoals in de Transformers.
En zou 'k da op m'n oprit willen? Mja eigenlijk wel als ze die wielkasten gewoon klassiek tekenen. En zonder gohh gighh gohh,...

Moarenfin 23:03
afbeelding van Moarenfin

Precies een restyling van de oude Hyundai Santa Fe

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws