Byton Concept is Chinese elektrokar van ex BMW i-techneut

2018_byton_concept_suv_12

Een nieuw jaar, een nieuw Chinees merk dat het probeert te maken aan onze kant van de wereld met een elektrische wagen. Byton is die nieuweling, het geesteskind van Chinese investeerders met voormalig BMW i-hoofd, Carsten Breitfeld, aan het roer. Als dat geen vonken geeft.

Aan Chinese automerken geen gebrek. Merken die het echter ook op onze markt waar maken, dat is ander koek. Volvo is misschien wel het enige onrechtstreekse product dat dit doet (want: in handen van het Chinese Geely), voor de rest zijn het vooral merken die in hun conceptfase blijven plakken. Denk maar aan Lucid Motors en co. Nieuw automerk Byron, eveneens het product van een hoop Chinese investeerders, gaat er nu prat op dat het laat 2019 met haar eerste productiewagen op de proppen zal komen, voor de Amerikaanse markt.

iPad-generatie

Die elektrische SUV toonde het merk op de jaarlijkse CES elektronicabeurs in de VS. De naam van de concept? Gewoon 'Concept'. Jawel, het leven kan soms simpel zijn. Die concept Concept probeert te overtuigen met frisse lijnen, knap lichtspul en een interieur waar geen tablet meer of minder wordt geschuwd. Zelfs het stuurwiel krijgt centraal een scherm van 8-duims. Hoe handig het is om een Candy Crush te spelen op een draaiend scherm, daar zijn we dan weer niet helemaal zeker van.

2018_byton_concept_suv

Byton pocht dat de wagen die we hier zien staan voor 85% zo de productiefase in kan. Waardoor het aannemelijk is dat - buiten een échte naam - de SUV nog normale zijspiegels zal krijgen en het binnenin hoogstwaarschijnlijk met een schermpje of 2 minder zal doen, al zou het grote dashboardscherm blijven. Op motorenvlak - niet onbelangrijk voor een elektrische wagen - spreekt het merk van een elektromotor die zo'n 272 pk neerzet op de achterwielen en samen met de batterijen voor een range van zo'n 400 kilometer moet zorgen. Een versie met twee motoren (4WD) en 467 pk staat ook op de planning.

2018_byton_concept_suv

Nu is het een kwestie van die planning om te zetten naar realiteit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws