Fisker EMotion: elektrische sedan met 4 vleugeldeuren

01-fisker-emotion-2018

Zeg wat je wil, maar aan doorzettingsvermogen ontbreekt het Henrik Fisker niet. De man van de Karma belooft ons op de elektronicabeurs CES nu opnieuw een futuristische sedan. En uiteraard is deze volledig elektrisch.

Sterker nog want de EMotion innoveert zelfs met een door Fisker en Sakti 3 gepatenteerde batterijtechnologie. Specifieker gaat het om een solid-state batterij. Bij deze techniek ligt de energiedensiteit van de accu's een stuk hoger dan bij klassieke lithium-ion techniek het geval is. Daardoor kan je dus meer energie opslaan op een kleinere oppervlakte. Bovendien kan je er ook bijzonder snel mee euh snelladen. Fisker belooft tot meer dan 25% in minder dan 10 minuten en een maximum autonomie van 650 km.

fisker_emotion

De Deen belooft productie vanaf 2019 of 2020. Maar de geschiedenis heeft ons geleerd dat we dat best met een korreltje zout nemen. Fisker beloofde ons sinds het falen van de Karma immers al vaker spectaculaire, veelbelovende zaken, maar zelden of nooit kwamen ze tot realiteit. De EMotion is en blijft vooralsnog een concept. Zij het eentje met opvallende vleugeldeuren. Perfect om aan de aandacht mee te trekken. Maar veel meer dan dat ook niet. Aan Fisker om ons het tegendeel te bewijzen.

fisker_emotion

Voor zij die bitcoins intussen een te veilige/saaie belegging vinden heeft Fisker de orderboeken geopend. Voor zo'n 2.000 dollar kan je alvast jouw exemplaar reserveren. De uiteindelijke auto zou zo'n 130.000 dollar moeten kosten.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MilleMiglia 10:31
afbeelding van MilleMiglia

Zeer mooie auto, hopelijk komt hij er ook echt. In mijn woonplaats rijdt er een donkergrijze Fisker Karma rond, geweldig mooie auto. Hoop er ooit is on eentje te mogen rijden. Waarom is Fisker eigenlijk failliet gegaan, want ze leken mij toch behoorlijke aantallen te verkopen, zeker in Nederland zag je er regelmatig rijden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws