Niro EV concept legt Kia's elektrificatietoekomst bloot

kia-niro-ev-concept-2018-ces-front

Een automerk zonder elektrificatieplan, dat is als brood zonder zout. Kia maakt gebruik van de CES elektronicabeurs om haar elektrische toekomst uit de doeken te doen en neemt daarvoor meteen een elektrische variant van de Niro mee, de Niro EV Concept.

Die elektro-variant van de Niro deed al de ronde in de wandelgangen nog voor de Niro daadwerkelijk werd gepresenteerd. Niet onlogisch natuurlijk, want de Niro is het technisch broertje van de Hyundai Ioniq, een wagen die je ook kan krijgen als hybride, plug-in en in een elektrische variant. De Niro EV Concept die Kia toont op de CES technologiebeurs toont alvast hoe het finaal resultaat er uit kan zien. Met een herwerkte schulp die de kaart van aerodynamica trekt, aangepast interieur en - uiteraard - een elektromotor aan boord.

kia-niro-ev-concept-2018-ces-interior

Die krachtbron is een 200 pk sterke elektromotor die z'n peut uit een 64 kWh-sterke batterij mag halen. Straf, want Koreaans broertje Ioniq moet het nog doen met een batterij van 28 kWh. Waardoor de productieversie van deze concept misschien wel eens moet inkrimpen of we binnenkort wel eens een Ioniq met gegroeide batterij tegen kunnen komen. Enfin, volgens Kia is de sterke batterij in de Niro EV alvast goed voor een range van 383 kilometer. Best aardig dus.

kia-niro-ev-concept-2018-ces-side

16 keer tegen 2025

Geen op zichzelf staand gevalletje, de Niro EV Concept. Want hij dient vooral als aandachtstrekker om een boodschap over te brengen. Kia plant namelijk om tegen 2025 maar liefst 16 productiewagens uit te brengen met een elektrische aandrijving. Vijf daarvan doen het met pure hybridekracht, nog vijf andere krijgen er een stekker bij (lees: plug-in) en nog vijf anderen doen het op pure elektrokracht. Nummertje 16? Dat is een voertuig op waterstof, technologie die ze bij zusterbedrijf Hyundai ook op de markt hebben.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws