De Lexus LF-1 Limitless is de SUV van de toekomst

02-lexus-lf1-limitless

Althans dat beweert Lexus. De Japanners tonen ons hun kijk op de ultieme luxe-SUV. Tezelfdertijd illustreert het concept ons ook de nieuwe designtaal van het merk.

Een SUV met achterwielaandrijving, ‘drive by wire’-technologie en ultieme luxe. De LF-1 Limitless is het allemaal. De concept beleeft zijn werelddebuut op de North American International Auto Show in Detroit, werd getekend door CALTY Design Research in Californië en biedt de keuze uit verschillende aandrijflijnen. De LF-1 Limitless kan een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn. De mogelijkheden zijn inderdaad... eindeloos.

lexus-lf1-limitless

Los van de aandrijflijn die zich duidelijk nog in de conceptfase bevindt is het design van de SUV veel interessanter. We zien een spindle grille die zowat de volledige voorzijde voor zijn rekening neemt en een erg sportieve stance die wat meeheeft van een sportieve sedan of coupé.

lexus-lf1-limitless

Het interieur is minstens zo indrukwekkend en innoveert met een krachtige computer die heel wat autonome rijfuncties voor zijn rekening neemt. Volgens de Japanners voldoet het interieur aan de eisen van de ultieme Japanse gastvrijheid – Omotenashi.

lexus-lf1-limitless

Of de LF-1 Limitless een voorbode is van een nog grotere SUV die zich boven de RX bevindt is nog niet helemaal duidelijk maar zeker niet ondenkbaar. Zo heeft ook BMW zijn ultieme SUV X7 bijna klaar, net als Audi met zijn Q8. Wat wel vaststaat is dat vele invloeden van de LF-1 Limitless in de toekomst zullen terugkeren op andere modellen van het merk.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws