Toyota plaagt met 'terugkeer van een legende'

toyota-supra-concept-geneva-2018-teaser_01

En turen we naar de bijhorende foto, dan is die legende zonder twijfel een sportwagen. Supra, Celica, 2000GT? Wie is het? Wij denken het te weten!

Na jarenlang hybridemeuk te fabriceren - die toegegeven, het merk geen windeieren heeft gelegd -, is Toyota terug op koers om een merk voor de Autofans te worden. De eerste stap was de GT86, laatst kregen we nog de Yaris GRMN en nu komen we steeds dichter bij een nieuwe sportwagen, eentje die samen werd ontwikkeld met BMW. Op het autosalon van Genève begin volgende maand zullen de Japanners de eerste details los laten van hun Z4-broertje.

Evenwel geen productieversie, eerst nog een conceptversie. Eentje die meteen een racewagenplunje aan mag trekken. Een laatste plaagstoot voor het uiteindelijke model zeg maar. Ook al zijn er veel details geweten. Zo wordt aangenomen dat de nieuwe sportwagen op de structuur van de nieuwe generatie BMW Z4 komt te staan en de Toyota ook diens motoren leent. Denk turbogeladen viercilinders maar ook een zes-in-lijn met +300 pk. En welke Toyota sportwagen had nu weer een zes-in-lijn aan boord? Juist ja, de Supra. Waardoor we vrij zeker zijn van de naam die Toyota op haar nieuw model gaat plakken.

Een betaalbare sportieveling (GT86), een +200 pk sterke hothatch (Yaris GRMN) en een heftige sportwagen (Supra) bij Toyota? In welk alternatief universum zijn we wakker geworden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie