Volkswagen I.D. Vizzion is het elektrobroertje (2018)

volkswagen-id-vizzion_teaser

De complete elektrische - en tevens conceptuele - I.D.-familie van Volkswagen heeft er een nieuw broertje bij, de Vizzion. Zijn naam mag dan wel #Hip klinken, toch mikt deze conceptsedan op toekomstige kaderleden die strak in het pak zitten.

Een nieuw jaar, dus een nieuwe I.D. concept van Volkswagen. Deze keer geen hatchback, crossover of busje (respectievelijk de I.D., I.D. Crozz en I.D. Buzz), wel een sedan. Die gaat door het conceptuele leven als Vizzion en toont ons de verre van toekomst van de Passat en Phaeton. Inderdaad, de verre toekomst, want de conceptwagen die zijn debuut zal beleven op het autosalon van Genève doet het zonder stuur of pedalen. Je stem gebruiken moet goed genoeg zijn om op locatie te geraken.

Niet dat je als een malle 'LINKS! NEE, RECHTS! NEE, TOCH LINKS!' moet roepen, gewoon even zeggen tegen de digitale chauffeur waar je naartoe wil en deze Vizzion zoemt op weg. Het knapste vooruitzicht van allemaal? Het batterijpack dat vast zit aan de 302 pk sterke elektromotor. Die is maar liefst 111 kWh groot (lithium-ion) en moet de range van de elektrische wagen over de 660 kilometer krijgen.

Volkswagen wil met Vision 2025 twintig volledig elektrische wagens in haar portfolio tegen het jaar 2025. Wees er maar zeker van dat een productie-afgeleide van deze Vizzion er bij zal zitten. Al is het te hopen dat VW de hipsternamen laat vallen en voor gewonere plaatjes achterop gaat. Volkswagen Adelbert, dat bekt lekker voor een elektrische sedan van het merk, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws