SsangYong e-SIV springt op de elektrokar

ssangyong-e-siv-concept-2018_03

Stond er op het autosalon van Brussel nog een XLV op CNG, dan gaat SsangYong in Genève nog een stapje groener met de e-SIV. Een concept op elektropeut die 450 kilometer ver moet geraken. Je moet ze stilaan in het oog gaan houden, die rakkers van SsangYong.

Stelselmatig is SsangYong haar gamma aan het vernieuwen en bijwerken. Met de Tivoli en XLV als verkooptoppers, de Rexton als straffe nieuweling en de Musso als pick-up afgeleide van die Rexton. Al roepen we misschien te vroeg, want deze e-SIV kan nog wel eens straffer worden. Momenteel is het nog een concept maar het Zuid-Koreaanse merk spreekt alvast van een strategisch model dat de toekomst moet tonen. Zowel qua design als technologie.

ssangyong-e-siv-concept-2018

Waarom juist? Omdat de 'Electronic Smart Interface Vehicle', E-SIV dus, een compleet elektrische SUV is. Met de dimensies van pakweg een Volkswagen Tiguan en een range van 450 kilometer. De elektromotor is 188 pk sterk (140 kW), de dimensies van het batterijenpakket geeft het Zuid-Koreaanse merk evenwel nog niet mee. Geen zin om te wachten op het productiemodel van deze E-SIV? Dan kan je ook altijd bij Hyundai aankloppen voor de iets kleinere Kona Electric. Keuze te over binnenkort op het vlak van betaalbare elektrische wagens.

ssangyong-e-siv-concept-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie