Subaru Viziv Tourer Concept is Levorg van de toekomst

subaru-viziv-tourer-concept-2018_02

Met de Levorg heeft Subaru een ietwat onbekende (en daardoor onbeminde) stationwagen in de cataloog staan. In Genève bedenken de Japanners desalniettemin hoe die er in de toekomst uit kan gaan zien. Met scherpe lijnen en brute wielkasten. Wij zijn fan van deze Viziv Tourer Concept, zonder twijfel.

Want wees eens eerlijk, neem een nieuwe Audi A4 of Volvo V60 er bij en deze Viziv Tourer Concept mag er zonder schaamte bij gaan staan. Alleen heeft het verleden al meermaals uitgewezen dat Subaru haar conceptwagens wel heel erg afzwakt wanneer het tijd is voor het productiemodel. Waardoor we het merk met de gele sterren aanbevelen om wat meer lef in de strijd te werpen. Heeft merken zoals Skoda en Volvo alvast geen windeieren gelegd.

subaru-viziv-tourer-concept-2018

Terug naar de Japanse concept; die is 4,7 meter lang (op maat van de huidige Levorg) en krijgt uiteraard de gekende Symmetrical AWD gekoppeld aan een boxermotor. Specs en cijfers, daar doen ze niet aan mee. Aan boord een opgewaardeerd EyeSight-systeem (de veiligheidsnufjesdoos van Subaru zeg maar) die niet enkele tegen 2020 op de markt zal komen maar ook auto-ongelukken tot zo goed als onbestaande moet brengen.

subaru-viziv-tourer-concept-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
John 09:52
afbeelding van John

Vind ik ook wel leuk, in profiel doet deze je niet meteen aan een stationwagen denken.

Wel handig dat er geen deurklinken zijn, zo moet je geen interieur ontwerpen :-D

GlennH 10:57
afbeelding van GlennH

Misschien opent het geheel zoals de betere keukendeurtjes van tegenwoordig ;-)

JustinBimmer 17:24
afbeelding van JustinBimmer

In plaats van fancy concepts te showen zou ik liever de motor van de levorg in de nieuwe Impreza gelepeld zien. Liefst nog met een manuale bak maar dat zal wel niet gebeuren aangezien hun eyeSight nauw samenwerkt met hun CVT. Is daar al nieuws rond of komt er geen sportievere versie van de Impreza?

JL 22:44
afbeelding van JL

Las ergens anders dat deze 4m77 lang zou worden: "There’s no concrete indication of what the Tourer will become, but its proportions – 2730mm wheelbase, underpinning a 4775mm long, 1930mm wide and 1435mm tall body – are all slightly larger than those of the current-generation Levorg." www.caradvice.com.au

JL 22:47
afbeelding van JL

Zelf zou ik graag een 4m55-4m60 lange versie van de XV willen zien. Met dus meer kofferruimte, maar toch niet té lang (Outback-lang, bedoel ik dan).

En eindelijk een koppelrijk(!) motorblok.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws