Genesis Essentia Concept is blik in toekomst van Luc Donckerwolke (2018)

genesis-essentia-concept-2018_01

Laat een Belg de toekomst visualiseren onder een Zuid-Koreaanse vlag en je krijgt deze Essentia Concept van Genesis, een compleet elektrische GT. Of dit de toekomst is waar we in willen rondbollen?

Moest je nog niet op de hoogte zijn, Genesis is het luxemerk van Hyundai dat stelselmatig een gamma aan het opbouwen is. Daar hoort - met zicht op het autosalon van New York - natuurlijk ook conceptueel gerief in. Dat deden ze eerder al met de verrekt lekkere New York Concept, dit jaar nemen ze de Essentia Concept. Misschien wel een auto die wat moeilijker op het netvlies valt, met zijn klassieke sportwagenlijnen die vechten (vloeken?) met moderne invloeden zoals doorlopende koplampen. Enfin, geuren en kleuren...

genesis-essentia-concept-2018

Belangrijker is natuurlijk wat Genesis hier mee wilt tonen. Want het gaat hier niet om de nieuwe designrichting te tonen onder leiding van Belg Luc Donckerwolke, wel om het feit dat Genesis speelt met een elektrische luxe-GT. Eentje die een koolstofvezel kuip gebruikt en krachtig genoeg moet zijn om binnen de drie seconden naar de honderd te snellen. Voor we daar aan toe zijn zal het merk natuurlijk eerst nieuwe modellen uit gaan rollen.

genesis-essentia-concept-2018

Of beter gezegd; in Europa uit gaan rollen. Zo hebben ze in Amerika al de G80 en G90 en stelt het merk eveneens op het autosalon van Genève de G70 voor, een rivaal voor pakweg de BMW 3 Reeks die hoogstwaarschijnlijk gebruikt zal worden voor de Europese lancering van het merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws