Classic Mini Electric is retro-futurist (2018)

classic-mini-electric-2018_01

Omdat Mini pas in 2019 klaar is met haar eerste volledig elektrisch model in massaproductie en het op het autosalon van New York niet echt iets nieuw heeft te tonen besloot het Britse merk het verleden te verzoenen met de toekomst. Anders gezegd; een klassieke Mini op elektropeut.

Na meer dan een decennia werk zal Mini in 2019 haar eerste volledig elektrisch model in massaproductie op de markt brengen. Om dat nog eens extra in de spotlight te brengen heeft het Britse merk een conceptwagen uit de doeken gedaan op het autosalon van New York.
Nee, we hebben het niet over de Mini Electric Concept, wel over de, euhm, klassieke Mini Electric Concept. Eén woord verschil dat uiteraard prijs geeft dat het hier over een verbouwde klassieke Mini gaat.

classic-mini-electric-2018

Een concept met in feite weinig nieuwswaarde, want Mini rept met geen woord over de specificaties. Toch is het merk fier dat het logo voorop, op de velgen en op de striping is vervangen door de goudgele exemplaren van de op til staande Electric-lijn. Wij kijken vooral met weemoed terug naar de simpele styling van de oer-Mini. Elektrisch of niet.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie