Volkswagen Atlas Tanoak Concept is Amarok van je dromen

volkswagen-altas-tanoak-concept-2018_02

Op het autosalon van New York presenteert Volkswagen enkele afgeleiden van de Atlas SUV. Eén daarvan is deze Atlas Tanoak. Een concept-pick-up waarmee Volkswagen aftast hoe de Amerikaanse markt zou reageren op zo'n VW met laadbak. Al hopen wij stiekem dat de nieuwe generatie Amarok wat designelementen van deze kanjer zal lenen.

De Verenigde Staten, het land van de hamburgers, vaak ook ongerepte natuur en pick-ups. Waardoor het eigenlijk gek is dat Volkswagen nooit een Amarok richting de VS heeft gestuurd. Op het autosalon van New York probeert het merk nu af te tasten wat den Amerikaan zou vinden van een Duitse pick-up. Daarvoor neemt het de Atlas Tanoak Concept mee. Die bouwt weliswaar verder op de Atlas-fundamenten (MQB), al kan dit bij de productieversie nog altijd veranderen natuurlijk.

volkswagen-altas-tanoak-concept-2018

Onder de kap van de conceptwagen een eveneens realistische 3.6-liter V6 met 276 pk. Die mag zijn kracht via de 4Motion-vierwielaandrijving naar de grond sturen. Het is echter vooral visueel waar deze Tanoak indruk weet te maken. Met een imposante voorsteven en een zo mogelijk nog imposantere derrière. Hij oogt ruig en stoer maar toch praktisch en modern. Kortom; stiekem moet dit gewoon - in een iets bravere versie - de nieuwe generatie Amarok worden. Ging die rakker al niet mee van 2009? Dringend tijd voor opvolging, Volkswagen...

volkswagen-altas-tanoak-concept-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws