Buick Enspire is elektrische SUV waar Opel naar kan fluiten

buick-enspire-concept-teaser-2018_01

Op het autosalon van Beijing zal Buick de Enspire concept voorstellen, een elektrische SUV die moet tonen wat GM in haar mars heeft. Een product dat in een ongewijzigde wereld ook richting Opel had kunnen trekken.

GM heeft haar banden met Opel doorbroken en de PSA-groep (met Peugeot, Citroën, DS) heeft zich over het gekwetst Duits vogeltje ontfermt. Iets overdreven natuurlijk maar kort door de bocht is het verhaal wel zo gegaan. Het zorgt er alvast voor dat Opel geen aanstalten meer maakt op toekomstige GM-techniek. Zoals de know-how voor een elektrische SUV bijvoorbeeld.

Die zal GM, in conceptvorm weliswaar, tonen op het autosalon van Beijing later deze maand. Via Buick en in de vorm van de Enspire concept. Daarvan kregen we alvast een eerste plaagplaatje in de bus. Waardoor er nog veel geheim blijft. Wat Buick juist in China te zoeken heeft? Simpel, van de 1.4 miljoen auto's die het Amerikaanse merk vorig jaar wist te slijten werden er 1.2 miljoen (!) in China verkocht. Op de vraag of er ooit nog een elektrische SUV van Opel op de markt gaat komen hebben we alleen dit te antwoorden; alles hangt af van PSA.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws