Officieel: Audi e-tron Vision GT lijkt concept uit een game (2018)

audi-e-tron-vision-gran-turismo_03

Meer nog, deze e-Tron Vision GT was origineel een auto die enkel over digitale racecircuits zou scheuren maar Audi is zo fier op de creatie dat het ook in de echte wereld een exemplaar bouwde om circuits te gaan bestormen.

Een gevalletje omgekeerde wereld, deze Audi e-tron Vision Gran Turismo. Want zijn we gewoon dat spelletjesmakers echte auto's digitaliseren om evenzeer digitale circuits onveilig te gaan maken, verliep het hier net iets anders. De jongens achter Gran Turismo vroegen aan Audi (en een hoop andere constructeurs) om nu eens de ultieme digitale conceptwagen te bouwen en het merk met de vier ringen was zo fier op het resultaat dat het besloot de racewagen ook in de reële wereld in te gaan zetten.

audi-e-tron-vision-gran-turismo

Specifiek zal de e-tron Vision Gran Turismo gebruikt worden tijdens Formule E-evenementen als 'circuit-taxi'. Gelukkig passagiers kunnen op die manier de vaak stedelijke circuits ontdekken in een 815 pk sterke (en 1.450 kg wegende) elektrische coupé van Audi met een acceleratietijd naar de honderd van nog geen 2,5 seconden. En als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen dan zwiert Audi een livrei op het geheel dat knipoogt naar de epische Audi 90 quattro IMSA GTO van weleer.

audi-e-tron-vision-gran-turismo

Het mag dan wel een sterk marketingtrucje zijn om de komst van een hoop elektrische modellen in te luiden, het is een trucje waar wij best mee kunnen leven...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 16:07
afbeelding van Wim

vet ding

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws