Volvo S90 Ambience Concept is pretpark op wielen

volvo_s90_ambience_concept

Weet je nog toen vlaggenschepen uit pakten met exotische technologieën zoals gordijnairbags en ABS? Volvo's S90 Ambience Concept doet het met geluidjes, geurtjes en visuele elementen om je in het midden van het regenwoud te wanen... te midden van een file op de E19. Bobbejaanland op z'n Zweeds, zeg maar.

De huidige generatie luxelimousines zal de geschiedenisboeken in gaan als de eerste waarbij tierlantijntjes het over namen van rijtechnische mijlensprongen. Kristallen in de koplampen en het radiovolume dat je kan aanpassen zonder aan een fysieke knop te draaien, dat soort goed wordt nu in de spotlight gezet. Volvo gaat mee op die trend met de S90 Ambience Concept en belooft daarmee dat de inzittenden een ongeziene vorm van welzijn mogen ervaren. Hoe ze dat juist gaan doen? Met een soort van Smell-O-Vision.

Specifiek krijgt de passagier achterin de keuze uit een plethora van sfeertjes. Denk regenwoud op een maandagochtend, aurora borealis in de nacht of een technofeest in het weekend. Afhankelijk van die selectie pompt de S90 een specifiek geluid en specifieke geur de cabine in en een 3D-projectie op de dakhemel. Of het nog gekker moet gaan worden?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws