Officieel: BMW Concept iX3 (2018)

bmw-concept-ix3-2018

Na i3 komt iX3, zo moeten ze bij BMW gedacht hebben. Momenteel nog een concept maar dit wordt daadwerkelijk BMW's nieuwste elektrische wagen. Een model dat mooi binnen de line-up van het merk valt.

We gaven eerder al aan dat BMW de i-familie vooral ziet als een proeftuin voor wat toffe projectjes. De knowhow van die wagens komt dan richting de massaproducten. Ze deden het met de X5 xDrive40e iPerformance (plug-in) en op kleinere schaal met de ActiveHybrid X6 (hybride). Nu krijgt wederom een SUV de primeur, de X3 met een compleet elektrische aandrijflijn; iX3 in BMW-jargon.

bmw-concept-ix3-2018

We gaan dan ook niet langer woorden vuil maken aan randactiviteiten maar meteen naar de specificaties gaan; Onderhuids herbergt de iX3 BMW's vijfde generatie van elektrische aandrijving. Iets specifieker gaat het over een batterijenset van 70 kWh die bijna de gehele bodem van de SUV bestrijkt en een 270 pk sterke elektromotor die tussen de achterwielen wordt geplaatst. Het geheel is in de iX3 volgens BMW alvast goed voor een WLTP-range van 400 kilometer, al kan het systeem met meer plaats voor batterijen (X7, iemand?) 700 kilometer ver geraken.

bmw-concept-ix3-2018

Rep je evenwel nog niet naar je lokale BMW-dealer voor deze nieuwe elektro-Duits want het gaat hier daadwerkelijk nog over een concept. Het is te zeggen, hoogstwaarschijnlijk is BMW klaar met de productieversie maar wil het eerst nog wat de hypetrein op gang trekken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hofmeister K. 23:33
afbeelding van Hofmeister K.

werkt Peter Schreyer tegenwoordig bij BMW?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws