Officieel: Honda Civic Type R Pickup (2018)

honda-civic-type-r-pickup-concept-2018_01

Honda heeft een nieuwe variant van de Civic Type R bedacht. Geen cabrio of driedeurs, wel een pickupversie. Een folietje van de Britse tak van het Japanse merk. Waardoor er geen plannen zijn om deze creatie daadwerkelijk in productie te nemen. Gelukkig?

De lolbroeken van het Product Engineering department van de Britse tak van Honda hadden nog een preproductieversie staan van de Civic Type R. Een wagen die niet verkocht mag worden maar wel straatlegaal is. Wat je met zoiets doet? Er iets lollig van maken tiens! Het idee van de Britten? Een Civic Type R pickup met een knoert van een spoiler achterop. Die spoiler hadden ze al, voor het pickup-gedeelte moesten ze wel in de carrosserie gaan snijden van de Civic.

Het resultaat is een pickup die hoogstwaarschijnlijk hoge ogen kan gooien op de Nurburgring, want aandrijflijn bleef helemaal intact. Sprint naar de honderd doet 'ie dan ook onder de zes seconden en de top ligt op boven de 260 km/u. Nog een geinig detail; de spoiler is beweegbaar zodat 'ie niet in de weg zit voor je laadmanoeuvres achterin. Duotestje met de BMW M3 Pick-up?

honda-civic-type-r-pickup-concept-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws