Zomer: Skoda Sunroq!

skoda-sunroq-karoq-cabriolet-concept-5

De zomer komt eraan, tijd voor een nieuwe cabrio. Wat dacht je van deze Skoda Sunroq? Met ruimte voor 16 studenten.

Niet direct naar je Skoda-dealer lopen, daar zouden ze maar wat raar opkijken. Want de Sunroq is een studieproject zoals de studenten van Skoda's eigen school elk jaar ineen boksen.

De gewone man in de straat zou sowieso ook wat raar opkijken, want een SUV als cabrio is toch nog altijd een onderwerp dat eerder uitzondering vormt dan regel. Ook al bouwde Nissan de Murano Cabrio en Range Rover heeft nog altijd een Evoque Cabrio in het aanbod zitten.

frigobox

Voor de gelegenheid zaagden de studenten met behulp van een aantal professionals het dak van een Karoq, en pasten ze wat grappige accenten toe. Kijk maar naar de LED-prijectie van het Skoda-logo voor de voorwielen. Die logo's vind je normaal onder de zijspiegels. De kofferklep werd dan weer afgedekt door iets dat wat wegheeft van het deksel van een frigobox, al zijn er van de achterzijde geen foto's te vinden. Verder werd er redelijk weinig gewijzigd, zodat bijvoorbeeld de wielbasis gelijk bleef. Ook de achterportieren zitten er nog in, iets wat Skoda als "praktisch aspect dat je gewend bent van een Skoda" promoot. Onder de kap zit ook gewoon een 1.5 TSI met 150 pk.

Genoeg gelachen, Volkswagen is wel degelijk zinnens om een cabrio-versie van een crossover op de markt te gooien; rond 2020 komt er een open versie van de T-Roc.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws