Porsche 911 Speedster Concept viert 70 jaar Porsche

porsche-911-speedster-concept-2018-70-years-porsche

Vandaag viert Porsche haar 70e verjaardag. En hoe doe je dat beter met een nieuwe variant van je iconische model?

Geen 911 break of SUV, daarvoor hebben ze al de Panamera Sport Turismo en de Cayenne. Wel een conceptversie van de Speedster. Die zou volgend jaar op de markt komen.

race-invloed

De tweekleurige concept car krijgt het onderstel van de 911 GT3 en dat is nog niet alles. Want Porsche heeft het in het persbericht over een vermogen van 500 pk met een manuele zesbak. Ook dat vind je in de 911 GT3 terug, al wil Porsche dat niet met zoveel woorden gezegd hebben.

porsche-911-speedster-concept-2018-70-years-porsche

afgedekt

Porsche verlaagde de voorruit van de Speedster en deed hetzelfde met de zijruiten. De opvallende bubble die de rolbeugels afdekt is ook aanwezig op deze 911 Speedster Concept. Een echt cabriodak is er niet, wel voorziet Porsche een cover die je toch wat moet beschermen als het regent, zoals een echte Speedster betaamt. Al vragen we ons dan af of een paraplu niet evenveel effect zou hebben.

porsche-911-speedster-concept-2018-70-years-porsche

De overkapping van de rolbeugels is vervaardigd uit carbonvezel, net als de zijpanelen, motorkap en achterkant. Ook in het interieur wordt aan gewichtsbesparing gedaan, door het navigatiesysteem, audio-unit en airco te verwijderen. Verder zitten chauffeur en passagier in 'Cognac 356' lichtbruinkleurig anilineleder, een verwijzing naar de eerste Speedsters van Porsche. De structuur van de zetels is dan weer wel in koolstofvezel opgetrokken.

naar de roots

De verwijzingen gaan verder, want Porsche monteert ook een tankdop in de stijl van de jaren 50 en plaatst de 911 Speedster Concept op Fuchs-velgen, voor het eerst met een centrale vergrendeling. Ook de zilveren lakkleur refereert naar de sportwagens van porsche van weleer. Leuk detail is verder ook de afwerking van de koplampen, die verwijst naar de afgetapete koplampen van de oude racewagens.

porsche-911-speedster-concept-2018-70-years-porsche

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie