Rolt deze Byton K-Byte binnenkort over Europese wegen?!

byton-k-byte-concept-2018_01

Het Chinese Byton heeft grootse plannen en met een stevige kapitaalinjectie plant het die ook uit te voeren. Na de eerste concept begin dit jaar op Amerikaanse bodem, toont het nu de K-Byte Concept tijdens de CES in Shanghai. Een elektrische sedan die Level 4 autonoom kan rijden. Binnenkort op je lokale weg? Als het van Byton afhangt alvast wel!

Laten we meteen het Chinese Byton een vleugje credibiliteit geven; voormalig BMW i-hoofd Carsten Breitfeld staat aan het roer en zopas haalde het nog 500 miljoen euro aan kapitaal binnen (waarvan een groot deel via de Chinese staat). Om maar te zeggen dat dit geen hobbyproject is met wilde dromen. Nee, Byton wil een grote speler van elektrische auto's worden op de internationale markt. En om dat nog eens onder de aandacht te brengen presenteerde het merk op de Consumer Electronics Show (CES) in China de K-Byte Concept, een elektrische sedan die Level 4 autonomie aan moet kunnen.

In mensentaal? Deze Chinees kan eigenlijk grotendeels autonoom rijden maar heeft in bepaalde gevallen nog input nodig van een chauffeur. Neemt die chauffeur het stuur zelf ter handen, dan verdwijnen de radars aan de voorste wielen terug in de schulp voor een betere stroomlijn. Byton spreekt alvast van achterwielaandrijving via een elektromotor met 272 pk en 400 Nm. Liever vierwielaandrijving? Dan plaats het merk ook vooraan nog een elektromotor waardoor de totaalkracht stijgt naar 474 pk en 710 Nm. Qua batterijen stelt de K-Byte een pakket van 95 kWh ter beschikking.

byton-k-byte-concept-2018

De plannen dan? Zowel de al getoonde SUV als sedan in productie nemen. Meer nog, de eerste wagens van de constructeur moeten al tegen eind 2019 op Chinese bodem rondrijden. Het jaar daarop - 2020 - zal Byton Europa en de VS gaan aanvallen. Eerst zien, dan geloven natuurlijk maar van alle nieuwe knapen is dit toch wel een merk om duchtig in het oog te houden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws