Audi PB 18 e-tron wil Tesla Roadster de loef af steken

audi-pb18-e-tron-teaser

Met de vergroening van haar imago mogen we ons de komende jaren aan een rits elektrische wagens verwachten bij de VW-groep. Bij Audi kan het wel eens gaan over een elektrische sportwagen. De PB 18 e-tron moet de interesse daarvoor gaan aftasten tijdens Pebble Beach eind volgende maand.

Het merk met de vier ringen is alvast laaiend enthousiast over haar nieuwe concept die volgende maand vanonder het doek komt. Ze spreken over "een conceptuele supercar met elektrische aandrijving." Meer nog, Audi heeft het over een "wereldpremière in de automobiel", waardoor het hoogstwaarschijnlijk bewust de Roadster van Tesla wil afschrijven als een hobbyprojectje van een manische gek. Misschien wat overdreven maar de sneer van Audi is toch duidelijk.

Voor de concept koost het merk voor de PB 18 e-tron-benaming, waarbij PB staat voor Pebble Beach, 18 voor het jaar waarin 'ie wordt voorgesteld en E-Tron voor de elektrische aandrijflijn. Zoals een boekhouder zijn Excel-bestanden zou benoemen zeg maar. Al moet deze PB 18 E-Tron hipper worden dan de gemiddelde boekhouder, door "Emotie in plaats van uitstoot" voorop te stellen (al klinkt dat een stuk beter in het Engels: Emotion instead of emissions).

Op 23 augustus zullen we de elektrische hypercar voor het eerste te zien krijgen, een eerste teaserbeeld doet ons met weemoed terugdenken aan de Avus quattro Concept uit 1991.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 19:50
afbeelding van andre123

en zo werken ze weeral mee aan het onbetaalbaar imago van electrisch.
jongens maak nu eindelijk eens werk van een gewone auto die wel betaalbaar
is voor jan modaal.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws