Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow: eer je verleden (2018)

mercedes-vision-eq-silver-arrow-2018_03

Mercedes heeft het Concours d'Elegance van Pebble Beach uitgekozen om hulde te brengen aan haar rijke raceverleden. Gevisualiseerd door de Vision EQ Silver Arrow denken de Duitsers terug aan haar F1-verleden van de jaren 30.

De Silberpfeil is een begrip in Mercedesland. Een term die de media gaf (zilveren pijl) aan de dominante aluminium Formule 1-wagen van het merk uit de jaren 30. De Duitsers hebben nu besloten om het verleden en het heden samen te laten smelten. Met een conceptwagen die een Silberpfeil van de toekomst voor moet stellen. En ja, hij is nog steeds zilver, al is het deze keer wel gespoten.

 mercedes-vision-eq-silver-arrow-2018

Op lijnen vlak lijkt het dan weer eerder een Batmobile waar nog een laagje zwart over moet. De knoerten van velgen laten dan weer geen twijfel bestaan over het feit dat dit vooral een showcar is. Toch zouden we designtrekjes op termijn bij productiewagens kunnen gaan zien. Denk dan aan de doorlopende voor- en achterlichten die wel eens naar de EQ-familie kunnen komen.

 mercedes-vision-eq-silver-arrow-2018

Elektrokracht

Want jawel, dit is natuurlijk vooral een product om nog eens te onderstrepen dat Mercedes met een familie van elektrische wagens op de proppen gaat komen. Niet verrassen steekt hier dus elektrokracht onder. Een batterijpakket van 80 kWh mag haar peut doneren aan een 750 pk sterke elektromotor. De racewagen zou er alvast 400 kilometer ver mee moeten geraken op een cyclus-tempo. Onder volle belasting lijkt het ons na een toertje of 3 over de Nürburgring al wel gedaan met spelen. Het wekt natuurlijk altijd de vraag hoe de elektrische sportwagen van de toekomst er uit gaat zien...

 mercedes-vision-eq-silver-arrow-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws